Vinterfavoriter

Nu har jag skrivit så mycket om vårlängtan så jag tänkte det var dags att ge kredd till dom växter som hjälper mig genom vintern.

epimedium_pysselmosterSocklblomma, Epimedium – är osäker på sorten men den blommar i gult. Bladen står snyggt genom hela vintern. Kom bara ihåg att klippa bort dom innan blommorna kommer på våren för annars syns dom inte. Och väntar man för länge så är det lätt att klippa av blommorna samtidigt, från en som vet: :)

 

helleborusfoetidus_pysselmostetr

Klockjulros; Helleborus foetidus

Den här har jag utsett som månadens växt i december och nu är det februari och den slår snart ut. Inte så långlivad men den frö sår sig. Bara att lägga ut fröhus där man vill ha fler. En riktig favorit så härs år!

 

grisapple_pysselmosterHär är en liten outsider. Grisäpple säger dom här på landet. Vet ni vad det är? Det visste inte jag men har lärt mig att det är självsådda äppelträd men ”mindre goda” äpplen. Vi har ett på baksidan som växer på ett ställe där inget annat tar sig, ger bra vindskydd och blommar fint. I år blev det också många äpplen. De flesta ligger fortfarande kvar på marken och lyser glatt gult! Men det verkar som att fåglarna håller med mig om att de inte smakar något vidare …

 

 

 

 

2 thoughts on “Vinterfavoriter

  1. Mmm… visst ska man ära den som äras bör. De två första du visar är verkligen värda all kredd de kan få! Googla Epimedium x versicolor och se om du känner igen blommorna på den. Om det spelar nån roll för dig alltså… ;-) Jag gillar att veta fast det kanske inte spelar nån roll egentligen..

    Ha en skön kväll! Carina

    • Tack för tipset … ska ta och googla och se vad det kan vara. Har för mig att blomman är gul … :)

Comments are closed.