Vårsnö

springcrap_collage2Tittade ut genom fönstret idag och insåg att det singlade ner vita flingor där ute. När jag tittade närmare visade sig de vita flingorna vara blomblad från körsbären. Ett snöfall av vita körsbärsblommor! Vem föredrar inte det framför ett snöfall av snöflingor, ja i alla fall om man är trädgårdsbiten? Det enda negativa är att det indikerar att blomningen är över för i år men det kommer ju mer, äppelblomningen till exempel. Måste säga att ”skräpet” överlag är mycket snyggare på våren än andra årstider. Eller vad sägs om magnolia blad, överblommad azalea och lönnblommor?

 

azalea_schlippenbachii_pysselmoster

Azalea schlippenbachii

 

 

 

6 thoughts on “Vårsnö

 1. Åh! Jag älskar blommor på körsbärsträd, plommon o äppelträd. Finns inget vackrare. Föredrar verkligen ett sk snöfall av dessa blommor än snö! Blommorna är ju tom vackra när de ligger på backen:)

  • Ja, visst är dom! Här är marken alldeles vitprickig och nu börjar äppelträden blomma, men dom har väl redan blommat hos dig?

 2. Blev först alldeles förskräckt när du pratar om snöfall. Hann tänka på minanyutplanterade Signebönor innan jag fattade galoppen. Verkligen vackert när allt faller och luften fylls!

  Ha det fint
  /Anette

  • Det var inte meningen att skrämmas! ;)
   Lycka till med bönorna!

 3. Avundsjuk! Min schlippenbachii frös helt och hållet en kall natt innan blomningen :( Har inte ens orkat veckla ut några blad ännu. Det är nog den vackraste Rhododendron som finns.

  • Stackare! :(
   Båda mina är jättefina i år. Fantastisk vacker rhododendronsort!

Comments are closed.