Varför lägger jag mig i?

digitalis_pysselmosterHär växte en vit fingerborsblomma förförra året. Jag tog frön och sådde på andra ställen. Såg att det kom upp massor med plantor här ändå förra året och flyttade och flyttade. :) Nu ser det ut så här! Naturens generositet när den får sköta sig själv! Borde ju låta li att försöka styra, den klarar sig ju så bra själv. Men jag vill ju också bestämma! Jag vill ha mer och andra blommor, och färre av vissa som stinknävan till exempel. Samtidigt är det ju det här jag gillar med trädgården, att bli överraskad och att det ibland blir så mycket bättre än jag kunnat fundera ut.

Ska bli spännande att se hur den här rabatten ser ut senare i sommar! Vi, trädgården och jag återkommer!

helleborus_pysselmoster

Här är i alla fall något vi verkar vara överens om naturen och jag, nämligen att jag äntligen hittat en bra plats till den här julrosen! Blommar som sjutton. Hoppas det blir frön så jag kan få fler!

Mer generositet hittar ni här hos Bland rosor och bladlöss.

Ha en skön helg!

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Varför lägger jag mig i?

 1. Jo, visst vill man vara med och bestämma hur saker och ting ska vara. Men precis som du säger så blir det oftast roliga och spännande överraskningar när man inte lägger sin näsa i blöt. :-)
  Jättefina bilder

 2. Ja de är nog troligt om du låter blommorna stå kvar. Härligt att du är så generös och jobbar på att den skall hitta sin plats.
  Ha en fin helg
  Meta

 3. Fascinerande att man kan ha en och så blir det så många… Men de är vackra och går att kontrollera. Julrosen ser ut att trivas väldigt bra. Håller tummarna för frön.

  Ha det gott! kram, Carina

  • Ja visst är digitalis fina! I år ska jag nog vara lite mer noggrann med att plocka fröna!
   :)

 4. Härligt med överraskningar men visst känner jag igen det där att man gärna vill bestämma själv också.=) Så vacker bild på julrosen, vilken lycka att ha en sån!

 5. Så flott julerosen ble! Deilig, når man endelig finner rett plass til skattene, så de får utfolde seg. Jammen skal det bli Digitalis hos deg i år! Ja , hos meg også, er rosettene både her og der. Et evig strev å fjerne uønskende og flytte på ønskede planter, for naturen den er generøs…

  • Ja det är ju en del att flytta. Min största svårighet är att jag är en sån mes när det gäller att dra upp det som självsått sig, hinner jag inte flytta så blir det lätt kvar ..
   :)

Comments are closed.