Trädgårdslycka

DSC_0046_j1_72pTänk att när jag var lite brukade jag åka skidor och skridskor på vintern. Det skulle alltid (som jag minns det) ut och åkas längdskidor på helgerna. Det bara var så det var …

När jag mycket senare flyttade ut på landet och blev med trädgård insåg jag att jag inte tycker om vintern alls. Gillar inte mörkret, kylan, snön eller vintersport annat än på TV. Det enda jag uppskattar numera är när det går att göra snölyktor.

 

krukor_pysselmoster

Vintrarna kändes långa och hemska, hösten var fylld av oro inför vad som skulle komma … men det var innan jag upptäckte FRÖKATALOGERNA. Numera kan jag börja så redan i januari, inte för att låta gro inne utan för att ställa ut. Och med milda höstar så går det rätt for fram till jul och sedan kan man börja greja med sina sådder. Det är nästan så att det är svårt att hinna med allt som jag vill göra och att hinna läsa om alla fröer som jag kunde tänka mig att så.

 

DSC_1591_j1_72

Sen blir ju inte alltid resultatet så lysande men det blir bättre och bättre. Första året skrev jag alla namn med vad jag trodde var vattenfast tusch. Det är möjligt den var vattenfast men den var inte för utomhusbruk … kunde inte se på en enda namnskylt vad det stod så det blev en vår i överraskningarnas tecken. Numera har jag gått över till blyerts.

Tänk att samla och peta ner små pluttar i jorden kan göra en så lycklig … det hade jag ingen aning om för några år sen!!

mer trädgårdslycka hittar du hos Bland rosor och bladlöss

 

 

 

11 thoughts on “Trädgårdslycka

 1. Klart man blir lycklig av att plutta ner pluttar i jorden! Vackra bilder! All trädgårdslycka till dig! /Lotta

 2. Tur att intresset ändrar sig:) Ja, vem kunde tro att jag skulle gilla att gräva så…nya rabatter blir det i rasande fart eller utöka dom man har.
  Läcker bild på trädgårdslycka!
  Trevlig helg!

 3. Att så och ha något som ska gro att se fram emot är lycka även för mig. Långvarig lycka dessutom.
  Trevlig helg!

 4. Japp så är det :) Fast jag gillar fortfarande snö och skidor.. Frökatalogerna är en lycka och ett elände, den här säsongen ska jag verkligen försöka motstå. Är det en rödaktigt blommande klöver i ena filtret? Sådde en gul och den är så himla snygg så nu vill jag hitta röd, vad heter din?

  Kram, Carina

 5. Härligt att de kan finnas nåt så litet som ett frö som kan göra en så lycklig
  Ha en bra dag
  Kram Meta

 6. Så flott tolkning! Ja, hage gir oss mye lykke! Jeg likte også vinteren når jeg var liten, men ikke nå mer nei… Lengter etter våren allerede!

  God søndag!

Comments are closed.