Sommarfunderingar

knautika_pysselmosterPrecis som jag börjar skriva det här hör jag hur regnet börjar slå mot plattorna utanför den öppna dörren i vår gäststuga/kontor där jag sitter och jobbar. Det var väl tänkt som kontor åt mig men vi har inte någon bra åtkomst till nätet här ute. Det finns förberett för kabeldragning men det hjälper ju inte för det ska göras också. Och det är ju så mycket annat som det är roligare att göra … först.

 

nobbe1_pysselmosterRegn ja, det har det inte varit så mycket av den här sommarn. Vi har klarat oss hyfsat och sen har vi ju en brunn med gott om vatten i så jag har dragit runt slangar i hela trädgården och det mesta har överlevt och mycket har så klart också stortrivts. Men jag vet ju att det har varit svårare på kusten där kanske inte tillgången på vatten heller är så god. Av det som har strukit med har faktiskt de flesta offren lämnat in på grund av för mycket vatten … När vi har åkt iväg har jag ställt krukplantor i fat med vatten och har det då regnat medan vi varit borta har de fått stå och blivit blöta om fötterna. Det har inte lavendel och gräsfibblan uppskattat!

 

eucomis_coll2_pysselmosterNågon som däremot klarat att bli vårdslös hanterad är Eucomis autumnalis, tofslilja som jag köpte på Chelsea i maj. Jag har gått och suktat länge efter att ha sett dem i Carol Kleins bok men trott att de var känsliga små varelser. Det visade sig att jag hade fel på den punkten! Blev så uppmuntrad av hur lökarna överlevde att jag gick och köpte några här hemma när de sålde ut för halva priset. Sedan ”glömde” jag plantera dem och de låg och tynade på planteringsbänken. När de till slut kom ner i jorden var det mest för att döva mitt dåliga samvete. Döm om min förvåning när en av två började växa. Hinner nog inte få någon blomma i år men har blivit övertygad om att våga mig på fler till nästa år, och då tänker jag leta efter snyggare mer spektakulära varianter och så klart dyrare.

Annars är jag lite besviken över hur lite tid jag ägnat åt trädgården i sommar. Det har varit så mycket annat som fått gå före. Men en hel del grovgöra har det ju blivit, som en helt ny rabatt, början till grund för växthuset. Flera nya områden för att plantera häckar och buskage och lediga ytor när vi tagit bort rötter från träd vi tagit ner. Ja det där med att jag ägnat lite tid är inte sant inser jag när jag ser vad jag har skrivit. Men det har blivit lite tid till att ta hand om växter och rabatter. En del ettåringar har inte ens kommit ner i större krukor så det var väl tur att jag inte sådde så många  :)

 

 

4 thoughts on “Sommarfunderingar

 1. Alltså, tofsliljor måste jag ju bara ha. Trodde också de var känsliga men när du berättar hur tuffa de verkar vara kanske jag också kan klara.
  Gott att ha fri tillgång till vatten. Här har vi också vatten men dropparna ska liksom administreras också och det har tagit jättemycket tid.
  Säger att du inte gjort så mycket, men allt tar ju mycket längre tid än man tänker sig och ny rabatt och grund var väl inte så dåligt. Hade jag absolut känt mig nöjd med. Dessutom är det ju ett par tre trädgårdsmånader kvar.
  Söt kisse och fina bilder.
  Önskar dig en go helg
  Anette

  • Tack Anette för uppmuntrande ord!!
   :)
   Och visst är det så att ”vattenlogistiken” tar en massa tid som i alla fall jag glömmer av efteråt (på gott och ont ;) )
   Och det finns ju som du säger trädgårdstid kvar. Hösten känns lugnare och lite mera kravlöst, som bonustid på något vis.

 2. Hei! Jeg fant deg først på instagram, og nå fant jeg deg på en annen blogg også. Verden er liten ;-)

  Så vakker katt du har! Er det en Maine Coon?

  • Hej Marit! Kul att du hittade hit via Instagram! Ser att du också har en blogg – ska ki8ka in och läsa!

   Nobbe (katten) är en Main Coon

Comments are closed.