Sommardrömmar

DSC_1591_j1_72

Har redan börjat drömma om nästa sommar!

För ett trädgårdspucko kan vintern vara svår och lång men också en tid för att hinna drömma. Här ligger mina sommardrömmar. Ska jag lyckas få ut några frön från den fyllda röda rosenskäran, (cosmos bipinatus)? Och kattamaranten (ptilotus exaltatus) har fröna verkligen hunnit mogna? Nästa år ska jag så den tidigare.

Sen den vita trolldruvan, (actaea spicata) är ju så snygg på hösten. (Den ser verkligen giftig ut och jag antar att den är det också) Den skulle jag vilja få fler av! Skulle kanske skaffa den röda trolldruvan också … och så den … och det … och …

Så här kommer det att hålla på i mitt huvud tills fröna ska i jorden och allt blir nästan försent, igen, men ändå alldeles underbart och kanske, kanske kan jag sitta i ett eget växthus och mysa någon gång under hösten nästa år.

Fast än har jag inte stängt trädgården. Där finns det mycket kvar att göra tills tjälen sätter stopp för fortsatt arbete. Hoppas det dröjer ett tag än! Till dess vårdar jag sommardrömmarna ömt och tittar till dom ibland.