Sommar, sommar, …

astrantia_pysselmosterVit astrantia, stjärnflocka och vitt blågull

Det går så fort nu. Vill hinna allt, plantera om, måste hinna vattna, måste plocka buketter, måste hinna njuta. Nja … är ju dumt att göra om njuta till ett måste men en önskan är det! Allt växer så det knakar och kronblad ramlar av från den ena timmen till den andra känns det som.

 

papaver_pysselmosterPapaver orientalis

Som vallmon till exempel, snacka om kortlivad skönhet, men vilken skönhet. Älskar vallmo! Nu har flera dött så det är väl dags att skaffa nya. Vet inte hur många ’pattys plum’ jag köpt men har inte en enda som blommar. Den på bilden köpte jag som vit! Det är väl svårt med försådden, dom är ju så små, fröna.

 

 

 

6 thoughts on “Sommar, sommar, …

 1. Ja jag håller med om att det går fort nu. Allt man längtat efter hela vintern ska hinnas med på några få månader eller till och med veckor. Lätt hänt att känna sig lite stressad. Men man får väl tänka som så att om man hade sommar hela året skulle man inte njuta lika intensivt av det.
  Nä, jag vet inte, det kanske man skulle hihhi?

 2. Vackert! Inte gör det nåt att vallmon inte är vit när den är alldeles ljuvligt puderrosa.
  Jag känner nästan lite panik över allt som jag vill göra i trädgården och uppleva och så är vi redan andra sidan midsommar. För många börjar sommaren då, men för mig gå det mot höst.
  Du undrade över zinklådorna. De är gamla och kommer från metallindustrin där man haft metalldelar i dem. Bra ställen att leta är loppisar och antikhandlare. Liknande nya kopior finns ibland i trädgårdshandeln. Har du vägarna förbi Alvesta i sommar så har vi några till försäljning.
  Kram
  Anette

 3. Vacker rosa ton var det i vart fall! Tänk hur kronbladen öppnat sig som en mussla och visar den läckra fröställningen.. Mina vallmor är också borta. Tydligen ska man inte flytta dem :(

  Kram, Carina

  • Ja, det är ju kul när det blir bra ändå även om det inte blev som det var tänkt!
   jag har en vallmo som överlevt tack vare att jag flyttade den men inte fick med hela roten så nu finns den kvar … på det gamla stället :)

Comments are closed.