Små skira Irisar

iriscoll_pysselmoster

Först kommer det några VASSA SPRÖT och sen vecklar en tillsynes ÖMTÅLIG BLOMMA ut sig. Det är något med kontrasten mellan bladen och blomman som gör att blomman ger ett så skört och eteriskt intryck. Som något oskuldsfullt som behöver skyddas av dom vassa spröten som bildar staket runt om, lite som Törnrosa och hennes skyddande ring av törnen.

Oskuldsfullt är fredagstema hos Bland rosor och bladlöss

1-Blommig fredag_s
 

 

 

 

 

 

16 thoughts on “Små skira Irisar

  • Ja, det är ju så roligt reticulata att de kommer så tidigt och att blomman ser så skör ut men är så tuff! :)

 1. Irisar är en av mina favoritblommor både de små på våren och de stora på sommaren. fint bidrag
  Ha en fin fredag
  Meta

  • Åh vad roligt med Irisar att plantera! Då har du en vacker sommar framför dig!

 2. Hur vackra som helst är de små irisarna och de kommer så tidigt på våren att de definitivt är 100 % oskuldfulla ;)

  • Tack Veronica! Ja visst är dom vackra. I vanliga fall brukar dom ju komma före det mesta annat men i år är det många fler lökar som blommar redan.

 3. Oskuldsfullt ljuvliga när de kommer med sina härliga färger mitt i vårvintern. Vackert himmelsblå var dem. Tänk om de där bladspjuten hade funkat på riktigt! Då hade jag haft även blommorna kvar och inte bara bladen. :)

  Ha en härlig helg! Kram, Carina

  • Åhh, är det rådjuren som tar dom? Mina äter inte dessa (kanske mina bladspjut funkar ;) ?) däremot mumsar dom på en massa annat som dom inte ska göra enligt böckerna!

 4. Ljuvliga bilder! Jag har en mörkare variant och jag gillar verkligen dessa irisar. Får nog försöka skaffa din ljusa variant också.=)

  • Tack! Jag har också en mörkare variant. Den här ljusa måste jag planterat förra året men kan inte hitta vilken sort det var … ja, erkänner! jag är en slarvmaja :)

 5. Jeg var ikke klar over at det finnes iristyper som blomstrer så tidlig, før helt nylig. Dine var kjempe fine. Det spørs nok om jeg må skaffe meg slike :)

  • Det tycker jag du ska göra! Man blir så glad av det som kommer så här tidigt. Men jag har svårt att få dom att komma tillbaka så det brukar bli nya lökpåsar varje höst! :)

Comments are closed.