Päron & häxal

paron1a_2När vi flyttade hit för många år sedan hade vi med två päronträd som stod i kruka. Vi tänkte att den bästa och soligaste platsen var bakom ladan. Och vi drömde om spaljerade päron som skulle hänga vackert mot tegelväggen ….

Nu blir ju livet sällan som man drömmer om och dom stackars päronträden förde en tynande tillvaro i torka dessutom hårt uppvaktade av älgar och rådjur och glömdes så smått bort. Dessutom har vi planterat ett till päronträd närmare huset som har gett många päron för första gången i år. Så hade mannen för ovanlighetens skull ett ärende bakom ladan och kom tillbaka med ett jättestort päron. Det visade sig att träden vuxit till rejält och var alldeles buskiga. Där inne gömde sig ett gäng päron som till och med fåglarna missat. Vilken glad överraskning!

 

fothergilla_pysselmosterHär är en favoritväxt hela året men extra snygg på hösten – låg häxal, Fothergilla gardenii ’Blue Mist’

 

 

 

 

4 thoughts on “Päron & häxal

 1. Oj, oj, oj, så fina päron! Vilken lycka att träden ändå lever trots viltets framfart och att ni äntligen fick smaka. Fina bilder.
  Här är det si och så med päronträdet som vi satte för fem år sen. Det har blivit några frukter, men medan vi väntade på att de skulle mogna lite till, trillade de helt enkelt av.
  Ha det så gott
  Anette

  • Tack! Va synd med dina päron! Bättre lycka nästa år.
   Jag brukar plocka päronen lite i förtid (dom som jag vet om ;) ) för annars verkar det som fåglarna här tycker bättre om päron än om äpplen och är snabba på att picka hål.

 2. Vilken rolig överraskning :) Så kommer träden få uppvaktning och vård nu igen då? Häxalen är en jättetrevlig buske här också. Har tappat bort sortnamnet men det gör inget – den är läcker ändå.

  Din fråga om pionen… Den är köpt via ett medlemserbjudande i Pionsällskapet. Kan rekommendera medlemskap om du är sugen på pioner. Du får en lista med bra, stadiga, friska och mycket prisvärda pioner i början av varje år. Sen levereras de i mitten av oktober från seriösa odlare i Holland. :) Etched Salmon köpte jag förra året och den blommade redan i år :)

  Kram, Carina

  • Tack för det Carina! Ska fundera på det till nästa år. Annars hittade vi en pion-firma i England som verkade ha bra sortiment men då kostar det ju en del att få det skickat.
   Den vackra som blommade redan i år tyder ju på väldigt bra plantor som du köpt!
   kram

Comments are closed.