Ormbunkarna rullar ut sig!

fern1_pysselmosterÄr helt fascinerad av hur ormbunkarna är hoppackade. Och hur det ser ut när de rullar ut sig! Jag gillar dom som ”utslagna” också men det är så här jag tycker bäst om dom.

 

fern2_pysselmosterHörde någonstans om en man (tror det var i en av Karin Berglunds böcker) som klippte ner ormbunkarna när de rullat ut sig första gången bara för att få se det en gång till under samma säsong. Har inte vågat prova det än. Får för mig att de är små känsliga varelser?

 

fern3_pysselmosterOch så finns det ju så många olika sorter! Köpte mina innan jag började intressera mig för vad som var vad så jag har inte koll på namnen. Får väl sätta mig och googla och kanske krafsa lite i rabatterna ihop om att hitta några nedpetade namnetiketter.

 

ferns4_pysselmoster

 

 

 

4 thoughts on “Ormbunkarna rullar ut sig!

 1. Verkligen fina ormbunksbilder! Drastiskt att klippa ner och anstränga ormbunkarna med att ladda om och rulla ut igen, men man förstår ju varför.

  Allt gott
  /Anette

  • Tack! Beröm värmer särskilt från dig som tar så fina bilder!

 2. Älskar ormbunkar och deras utveckling!!! Jag skulle inte heller våga skära ner dem. Låter tom de gamla ’bladen’ falla ner och ligga kvar precis som i naturen. Den sista har jag ett förslag på… Onoclea sensibilis kolla när det slagit ut lite mer. Vill du ha namnen på fler ormbunkssläkten – säg till :)

  • Tack snälla för namnförslag! Och jag tar tacksamt emot tips på fler släkten :)
   Gör precis som du Carina, låter bladen ligga kvar (men är det en hård vinter brukar rådjuren hjälpa mig med den saken)

Comments are closed.