Mörker …

Som trädgårdspucko så är jag inte så förtjust i snö och kyla annat än möjligtvis på bild. Lägg därtill ett gammalt hus där inte alla golv är omgjorda än med många stora springor.

balsamin_pysselmosterNär vi höll på och lyfta i timmerhuset som hade satt sig ordentligt hade vi ett tag så stora glipor mellan golv och vägg så att katterna kunde peta ut sina leksaker i glipan. Bara för oss att gå ut och hämta in igen, himla rolig lek tyckte katterna, mindre kul tyckte vi. Det här har inte direkt bättrat på mitt förhållande till vinter och kyla! Kallt ute lika med kallt inne, ja inte överallt i huset men på nog många ställen för att jag skall frysa ordentligt.

 

krans3_pysselmosterSnön har dock en fördel, nej förresten två, den bäddar om växterna och lättar upp vintermörkret. Och november är mörkt! Särskilt ute på landet långt från gatlyktornas sken … och visst är det lätt att börja längta efter ljusare tider!

 

eucalyptus_pysselmosterMen snart vänder det ändå! Redan den 23:e december börjar dagarna att bli längre istället för kortare! Något att se fram emot.

 

DSC_0169_72p

Fler ljusbetraktelser hittar ni hos Bland rosor och bladlöss

 

 

 

 

10 thoughts on “Mörker …

 1. Näe, det är verkligen inte kul att frysa…. Brr! Näe, sommarhalvåret är bra mycket bättre!
  Jag byter sååå, gärna :)
  Om du har FB så leta rätt på mig där… Sanda Cottage!
  Annars så har jag en mejladress på bloggen…
  Och nu ska jag leta och se om du har en oxå!

  Ha en härlig helg!

  • Har glömt att kolla att jag verkligen har frön kvar … ska göra det i helgen. Vi hörs!

 2. Så vakre bilder! Tåke er så pent å se på nå på denne tiden. Så alle årstider har sin sjarme, men jeg trives best når det er vår og sommer :)
  Nydelig krans du har laget!

  Ha det godt!

Comments are closed.