Min lilla äppelsvarv och jag

appelsvarv_pysselmosterÄr helt såld på min äppelsvarv :) . Det har tagit ett tag innan jag har fattat hur bra den är men nu vevar jag på för fullt. Har gjort mos som jag tyckte blev gott! Jag som inte brukar gilla äppelmos och köpemoset tycker jag är alldeles för sött.

Sen har jag provat att göra torkade äppelringar, också det för första gången. Det kommer att bli vinterns snacks här hemma! Var ju tvungen att prova utan att blötlägga i vatten med askorbinsyra och ja, ringarna blir brunare då.

Vem vet, nästa år har jag kanske till och med en torkmaskin?

 

 

 

6 thoughts on “Min lilla äppelsvarv och jag

  • Ja det bruna har ju ingen betydelse. Men de blev faktiskt mindre bruna när jag doppade dom i vatten med löst askorbinsyra.

 1. Det är inte klokt vad mycket gott man kan göra med äpplen! Trist bara att man måste vara så återhållsam med att äta godiset – jag har lite gallbesvär och är väldans känslig. Fast nu när jag vet vad jag ska undvika har jag inte haft något riktigt anfall på flera år.
  Men idag har jag kokat äppelkräm med muscavadosocker och kanel till min gubbe. Gissa om han blev glad…..
  Susie

 2. Här föll dottern för mina varma lovord. Hon har haft väldigt kul med den ett par höstar och lärt oss hur fantastiskt goda torkade äppelringar är. Jag har frusit ner de där lockarna och plockat upp och gjort paj – riktigt bra. Nu har hon flyttat och svarven har fått vingar ;)

  Kram, Carina

  • Det har jag inte provat … att frysa lockarna och göra äppelpaj på vintern. vilken bra idé! Tack för tipset!

Comments are closed.