Månadens växt i december – Klockjulros; Helleborus foetidus

 

DSC_0222_j1_72

Månadens favorit i december, i alla fall en sån här december med många plusgrader, är klockjulrosen. Jag har tidigare gått runt och kallat den korsikansjulros men det verkar vara fel ser jag när jag nu kollar upp lite noggrannare. Foetidus har jag i alla fall haft med som namn hela tiden. Det betyder illaluktande och det är precis vad blommorna är om man sticker näsan tätt inpå dom, men det kan man inte prova förrän till våren.

Varför är det här en favorit då? Jo, när man inte är någon stor vinterälskare, så blir man ju så glad över allt som växer och är grönt så här års! Mörkgröna tjusiga blad och ljust limegröna blomkoppar lugnar mig i mina värsta vintervåndor och får mig att tänka att det kanske inte är så lång till våren ändå.

Läs om fler novemberfavoriter hos Anna Vattenkanna http://annavattenkannastradgard.blogspot.se/

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Månadens växt i december – Klockjulros; Helleborus foetidus

  1. En läcker vinterblommare du valt. Klart man blir så där extra glad så här års för det gröna som växer och frodas. Gillar bakgrunden du har här på bloggen :-)

    God fortsättning! /Carina

  2. Vilken fin vitaminkick så här i grårusket. Det är en fantastisk växt, roligt att se den i knopp så här års. Gillar din bakgrund oxå :-)

    God fortsättning! /Carina

Comments are closed.