Ibland går det bra!

fuchsia1_pysselmosterFuchsia – Ny växt för mig. Inte att jag inte sett fuchsior förut men jag har aldrig haft någon. Vet inte riktigt varför … som barn tyckte blommorna var lite magiska, så klara färger det fanns och vilka färgkombinationer sen! Rosa och lila, vad mer kunde man önska sig? Och om man tryckte på en droppe så kunde man få den att öppna sig med ”plopp”. Har glömt vems blommor som drabbades av denna omilda försökslusta.

Fick några sticklingar av en ”amatör” som jag till min egen förvåning lyckats hålla liv i. Det här är den första som blommar men har ingen aning om vad den heter. En annan står i knopp. Små, små knoppar, undrar vad det kan bli av dom? Rosa och lila kanske? ;)

fuchsia2_pysselmoster

 

Det här är en annan drömväxt: frilands hibiskus. Den har en otroligt vacker blå färg! Det här exemplaret har jag lyckats övervintra och nu blommar den tack vare den varma sommaren. Har provat förut men inte lyckats. Den här har stått frostfritt och mörkt under vintern. Det tog lång tid innan det kom några blad när jag tog fram den i våras men nu har det alltså kommit blommor!

hibiscus_pysselmoster

 

 

 

2 thoughts on “Ibland går det bra!

 1. Jeg hadde dilla på fuchsia for flere år siden og hadde over 100 forskjellige. Men det var så mye jobb med de for å få de til å overleve om vinteren, at jeg gikk lei de ;-)

  Men jeg synes fortsatt at de er veldig fine!

  Hibiscus har jeg også prøvd meg på, men den fikk spinnmidd om vinteren og døde. Det var en nydelig farge på den!

  Ha det godt!

  • Över 100 stycken … Oj!! Vilket jobb! Och vilken glädje så klart när dom blommar!
   Får väl hoppas att det inte går på samma sätt för mig ;) det har jag inte plats för!

Comments are closed.