Hortensiapyssel

krans4_pysselmosterNär man älskar hortensior som jag gör så går det ju inte att låta bli att plocka och pyssla så här års!

 

krans2_pysselmosterNu blev det en krans. Jag gjorde stommen själv av rester från då jag klippte häcken. Det blev kanske inte helt runt men personligt :)

 

krans3_pysselmosterJag använde mig av blommor från hortensian endless summer ’the bride’. Just nu finns det både gamla och nya blommor på buskarna. Rosagröna blommor som kommit på förra årets skott som slog ut tidigare i somras och rent vita som är nyutslagna. Jag har planterat en hel häck med den här hortensian och i år är jag riktigt nöjd, vackra blad och mycket blommor.

 

hortensia_thebride_pysselmosterEndless summer ’the bride’

Annat var det förra året, då hade plantorna frusit ner helt. Den kom igen jättefint under sommaren med otroligt frodigt bladverk men inte en blomma i sikte förrän i september … Vi funderade på att döpa om den till ’end of summer’ eller ’never summer’. Men som sagt som bladhäck var den jättefin. Men det var då, i år gör den själ för sitt dopnamn

 

 

krans_pysselmoster

 

 

 

 

6 thoughts on “Hortensiapyssel

 1. Kjempefin krans du har laget! Det var jo en veldig personlig krans siden du har laget den fra bunnen av :-)

  Hortensia er bare så vakre!

  God helg!

 2. Det låter ju underbart med en hortensiahäck. Det kan man bara drömma om här… jo, syrenhortensia skulle ju gå förstås…
  Och kransen blev ju jättefin. Här är det också kransbestyr idag fast de ska med på skördemässa på söndag.
  Ha det så gott
  Anette

 3. Blir avundsjuk på din häck som ger så mycket snyggt material. Kransarna blev jättefina och jag tycker det är vackert när det inte är helt perfekt.

  Ha det gott! Carina

Comments are closed.