Frusen trädgårdslust

asalea_pysselmosterDe ömtåligaste växterna, dom jag var mest rädd om blev undanställda i tid! Jag var glad … tills jag gick för att titta till dom. Vi hade haft besök, några som varit hungriga och nästan inget fanns kvar såg det ut som.

Nu har jag räddat det som räddas kunde. Vi får se hur det går. Det värsta var att min trädgårdslust försvann för ett tag, den bara rann av mig.

 

geraniummint_pysselmoster

Jag har försökt muntra upp mig genom att gå och titta efter vackra stilleben i trädgården och se saker jag är glad för. Som den här pelargonen på bilden ovanför. Vet inte vad sorten heter men den luktar pepparmint. Bladen står sig bra fortfarande. Den har smitit ur sin lilla ursprungskruka och växt som sjutton på ett helt omöjligt torrt ställe där jag inte fått något annat att trivas förut. Så nu blir det pelargon igen nästa år. Tänker låta den här stå kvar ute men har tagit sticklingar.

 

smultronfrost_pysselmoster

I morse hade vi lite frost men smultronen är fortfarande gröna!

 

 

 

 

One thought on “Frusen trädgårdslust

  1. Ja, på denne tiden av året er det ikke mye hage interesse å finne. Her var det – 8 grader i dag tidlig, og det er kaldt for plantene uten snø. Jeg gleder meg til solen snur og det blir lengre dager igjen. Da kommer nok hageintetessen tilbake :)

Comments are closed.