Chelsea 2014

geraniums_pysselmoster

Förrförra veckan var jag på Chelsea flower show för första gången! Har av någon outgrundlig anledning drömt om det sen jag var liten. Det kan inte ha berott på trädgårdsintresse för det utvecklades rätt sent i livet. Men jag har något dimmigt minne av en bild i Hemmets Veckotidning som min mormor hade. På bilden var det en dam som bar en hatt som var det knäppaste jag hade sett och det fanns fler bilder i reportaget på fler lustiga hattbärande damer. Hade aldrig sett något så tokigt så dit ville jag åka bestämde jag mig för. Och visst är Chelsea ett alldeles underbart tokigt projekt! Att för en vecka bygga upp fantastiska trädgårdar, vattenarrangemang och mässhall. Och sen dessutom få alla blommor att blomma samtidigt! Min gissning är att det bara är engelsmän som kan komma på något så stolligt och alldeles underbart!

Hur var det då? Ja, så många hattbärande damer såg jag inte men väl en massa växter och växtkombinationer som jag aldrig sett tidigare. Och det var ju bra för nu för tiden är jag mer trädgårdsintresserad än intresserad av knäppa hattar. Med det är klart att intresset för det som är lite galet och annorlunda har jag fortfarande kvar.

 

moss_pysselmosterSnyggast? Jo en japansk-inspirerad trädgård men mycket mossa! Fler bilder kommer i senare inlägg.

 

flowerdress_pysselmosterKnäppast? Ja,blomsterprydda aftonklänningar är ju rätt så härligt galet eller?

 

 

cirsium_pysselmosterTrender? Mycket ängskänsla eller ”lurvigt” som Gunnel Carlsson väl säger och lite smutsade toner? Som här cirsium och bronsfänkål

Det kommer så klart mer om Chelsea men nu ska jag fortsätta bråka med telia om vårt internet som inte har fungerat sedan vi kom hem från England. Målet från min sida är att inte bli så arg att det tar all min energi!

 

 

 

4 thoughts on “Chelsea 2014

  1. Har också tänkt att jag ska dit… ..nån gång. Kul att se dina bilder och det är säkert som du säger – bara engelsmän kan komma på nåt sått och jobba så fokuserat för att få det så perfekt. Gillade mossbilden och klänningen, rätt så häftigt..

    Ha det gott! Carina

    • Tack för att du tittade in!
      Åk! Det är kul att ha sett på riktigt. Vi planerar redan för nästa år men då tänkte vi prova en annan mässa … har inte bestämt än vilken :)

Comments are closed.